Sommerens vine 2022

Rahbeks anbefaling til Sommerens vine 2022

Sommeren kalder på kold vin.

Sommervinene kommer frem når solen varmer og vi vil forfriskes med et glas et-eller-andet-lækkert køling vin.  Sommervinen må selvfølgelig meget gerne smage og dufte af vin, når vi sidder der med benene over kors på altanen, terrassen eller stranden, og slynger glasset rundt, nyder synet af livet og tager det ind. Husk at servere lidt køligere en varm sommerdag på terrassen, gerne fra køleskabet.

 

Rosévin

Rosévin er en absolut klassisk sommervin. For de fleste tilmed synonym for sol, sommer og varme. 

Rosé trækker oftest 12-36 timer for at få farven frem i vinen. En god tommelfingerregel vil derfor være, at man kan spotte en Rosé’s indhold af tanniner på farven. Des lysere farve, desto mindre tanniner og dermed mere ”easy” drinking Rosé. Se Tenuta Tomasella Carmen Rosé.

 

Sommerbobler

Bobler har det med og bringe en fantastisk stemning til ethvert selskab og kan fint være et godt bud på den bedste sommervin!

Prosecco har indtil sidste år kun været muligt at fremstille som hvide Prosecco’er men i år må en man også markedsføre en Rosé- Prosecco hvorfor der helt sikkert vil være et større udbud af disse i år. Se Tenuta Tomasella Pro – Rosé Extra Dry i oversigten

Man kan finde bobler der matcher forret, hovedret eller dessert, og som aperitif er bobler altid en succes. Serveres iskold mellem 0-5 grader.