Pier Palo Antolini - ELISIUM IGT veneto bianco passito

Pr. fl. v/3 stk.: 150kr

Vinmarkerne ligger i Valpolicella Classico området, nærmere bestemt i dalen Marano i en perfekt højde fra 250 til 350 meter. Plantning af vinstokkene skete i perioden 1970-1980 så de i dag yder maksimalt. Som med Antolinis øvrige vine bruges et absolut minimum af pesticider, ingen kunstvanding og gødning. Druer til “Elisium” er kun håndplukket hvis det er en god årgang. Klasserne er nøje udvalgte, håndplukkes og udgør maksimum 40-50% af vinmarkens samlede produktion, druerne placeres i trækasser hvor de tørrer i 100 dage, hvilket betyder et tab på 30-40% i vægt. I januar presses vinen. Efterfølgende lagring på stålfade i 12 måneder og 3-6 måneder på flaske før frigivelse. Den årlige produktion er kun 300-400 flasker hvis den laves. Farven er gylden med rav refleksioner. Flot duft der er intens med noter af blomster, tørrede frugter som mandler og en antydning af abrikos, honning og vanilje. Smagen er frugtagtig og sødmefuld, harmonisk med en varm og fyldig struktureret strejf af syrlighed for en afbalanceret smag. En perfekt ledsager til sødere desserter, is, oste m.m. eller blot til at nye en sommeraften på terrassen. Prøv den evt. til tiramisu også.

Pr. flaske v/1 stk.: 175kr
Pr. flaske v/3 stk.: 150kr

Antal

1 stk, 2 stk, 3 stk, 4 stk, 5 stk, 6 stk, 7 stk, 8 stk, 9 stk, 10 stk, 11 stk, 12 stk

Vintype

Dessertvin

Smager godt til

Desserter

Ryd