Pier Palo Antolini - Amarone Classico Morópio

Pr. fl. v/3 stk.: 225kr

Moropio er produceret på en række druer af Corvina, Corvione og Rondinella, samt en lille del Molinara. Druerne kommer fra vinmarker nomineret “Moròpio”, beliggende 350m over havet og har et areal på omkring 2,2 ha. Jorden er leret og god til at holde på fugtigheden i selv de tørreste år for de 40-50 gamle vinstokke. Høsten foregår 100% manuelt, når druerne har nået den korrekte modning og kan sikre en passende alkoholisk niveau, som er omkring omkring slutningen af september, først på dette tidspunkt kan de bedste druer sorteres og  ligges derefter i små kasser af træ og / eller plast, hvor de vil forblive indtil slutningen af januar. Herefter presses druerne blidt og den opnåede vinmasse gæres langsomt i store Barrique for en periode på omkring ca. 30 dage. Vinen kommer herefter 24 måneder på små Barriques hvoraf nogle er af kirsebærtræ og efterfølgende 6 måneder på flaske før frigivelse. Farven er rubinrød med dufte af skovfrugter og sorte kirsebær med en tør og fløjlsblød og harmonisk aroma. Moròpio er perfekt tunge stege og krydrede oste eller bare som meditationsvin. En stor klassisk Amarone vin fra området. Vinen bør dekanteres.

Pr. flaske  v/1 stk.: 295kr
Pr. flaske  v/3 stk.: 225kr

Antal

1 stk, 2 stk, 3 stk, 4 stk, 5 stk, 6 stk, 7 stk, 8 stk, 9 stk, 10 stk, 11 stk, 12 stk

Vintype

Rødvin

Smager godt til

Grillmad, Tapas

Ryd