Vingårde

Vi får vin fra en lang række af fantastiske vinproducenter i Italien, Spanien, Portugal og Tyskland som de primære lande.

Rahbeks Vinhandels primære vinimport er fra Italienske producenter, særligt bør nævnes vinproducenter fra Valpolicella Classico. Men kærligheden til Syditalien, og ikke mindst Sicilien, fornægter sig heller ikke, hvilket også for det meste kan ses i sortimentet. 

Herudover er Spanien og Portugal to store vinlande, som stadig er en smule oversete i Danmark. Potentialet og udbuddet af kvalitetsvine er virkelig store, og jeg elsker rigtig mange af vinene herfra. Når jeg finder noget, som er godt efter mine smagsløg, tager jeg ofte noget hjem og prøver at provomere disse.

Til sidst bør nævnes Tyskland, som virkelig er kommet på vinkortet igen efter mange år at have levet en hensygnende tilværelse vinmæssigt. Men landet er godt nok kommet efter det i det nye årtusinde, mest på deres hvidvine, men rødvinene er også under kraftig fremmarch. Jeg har valgt at fokusere på hvidvinene fra Mosel og Rheinhessen (grænser op til Mosel regionen), hvor det er Riesling vinene, jeg er ”tossede” med. Her er der virkelig ”value for money”.