Pier Palo Antolini - Italien
Oplev et helt specielt samarbejde mellem to brødre.
Antolini er en lille vinproducent i hjertet af Valpolicella, som jeg besøgte første gang for snart 10 år siden.
Det er 2 brødre, som driver vinfarmen i Marano, og det gør de med hjertet, en passion for at lave rigtig god vin og med respekt for håndværket.
De bruger gamle traditioner krydret med nye teknikker, og resultat er enestående, spændende vine, som slet slet ikke får nok opmærksomhed.
Antolini laver vine, som ligger sig højt på ranglisten, når vinsmagere fra hele verden gang på gang tester vine i vinsmagninger, deler ud af point og medaljer.
Når man ser omfanget af omhu og opmærksomhed fra Pier Paolo, han er i øvrigt uddannet økolog, og er man slet ikke i tvivl om, at han er i et med det jord, han dyrker på.
Området er ca. på 7.5 hektar og ligger knap 300 m oh. Der er en enestående forskel i temperaturen mellem dag og nat, som frembringer en fantastisk aromatisk duft, hvilket er med til at give lige netop deres vin denne enestående smag.
Kærligheden til vinstokken, og de gamle traditioner, har gjort at økologi skal være fremtiden. Der bliver ikke brugt sprøjtemidler på vinstokkene, da Antolini har valgt 100 % ikke at bruge nogen form for sprøjtning.
Antolini brødrene taler om vinstokke som børn, der skal løftes forsigtigt. De ved, at vin starter i vingården med hver drue, som skal være oprigtige før de er gode, og hvor de samler erfaringen fra deres forfædres traditioner, og teknologi fra den nuværende generation.
Vinene er helt specielle og høster rigtig mange anmelderoser. Det her er vinen, når du vil have kvalitet og ikke kvantitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget som helst. Lige fra de plejer vinstokken, til den bliver håndhøstet, og forsigtigt lagt i gamle trækasser med tæpper i bunden så druerne ikke bliver ødelagt, til de bliver lagt til tørring til amaronerne. Her er i sandhed tale om 2 brødre, som har en stor kærlighed og respekt for det at lave vin.
Oplev et helt specielt samarbejde mellem to brødre.
Antolini er en lille vinproducent i hjertet af Valpolicella, som jeg besøgte første gang for snart 10 år siden.
Det er 2 brødre, som driver vinfarmen i Marano, og det gør de med hjertet, en passion for at lave rigtig god vin og med respekt for håndværket.
De bruger gamle traditioner krydret med nye teknikker, og resultat er enestående, spændende vine, som slet slet ikke får nok opmærksomhed.
Antolini laver vine, som ligger sig højt på ranglisten, når vinsmagere fra hele verden gang på gang tester vine i vinsmagninger, deler ud af point og medaljer.
Når man ser omfanget af omhu og opmærksomhed fra Pier Paolo, han er i øvrigt uddannet økolog, og er man slet ikke i tvivl om, at han er i et med det jord, han dyrker på.
Området er ca. på 7.5 hektar og ligger knap 300 m oh. Der er en enestående forskel i temperaturen mellem dag og nat, som frembringer en fantastisk aromatisk duft, hvilket er med til at give lige netop deres vin denne enestående smag.
Kærligheden til vinstokken, og de gamle traditioner, har gjort at økologi skal være fremtiden. Der bliver ikke brugt sprøjtemidler på vinstokkene, da Antolini har valgt 100 % ikke at bruge nogen form for sprøjtning.
Antolini brødrene taler om vinstokke som børn, der skal løftes forsigtigt. De ved, at vin starter i vingården med hver drue, som skal være oprigtige før de er gode, og hvor de samler erfaringen fra deres forfædres traditioner, og teknologi fra den nuværende generation.
Vinene er helt specielle og høster rigtig mange anmelderoser. Det her er vinen, når du vil have kvalitet og ikke kvantitet, hvor der ikke bliver gået på kompromis med noget som helst. Lige fra de plejer vinstokken, til den bliver håndhøstet, og forsigtigt lagt i gamle trækasser med tæpper i bunden så druerne ikke bliver ødelagt, til de bliver lagt til tørring til amaronerne. Her er i sandhed tale om 2 brødre, som har en stor kærlighed og respekt for det at lave vin.