Pier Palo Antolini - Amarone Classico Cá Coato

Pr. fl. v/3 stk.: 300kr

I år 2000 køber Pier Paolo og Stefano Antolini i CaCoato området 3 hektar jord nær byen Negrar. Jorden var hovedsagelig uopdyrket og den lille mængde af overlevende vinstokke blev forsømt. Med hårdt arbejde omstrukturerede brødrene de gamle “Marogne” (de tørre vægge) i overensstemmelse med de gamle traditioner, som foreskriver ikke brug af cement, efterfølgende tilplantede man de nye marker med typiske sorter fra Valpolicella området, hvilket betyder Corvina, Corvione og Rondinella. Jorden er hovedsagelig lerholdigt med kalksten med en fin syd/øst eksponering, og ligger mellem 170 og 220m over havet. Antolinis enkeltmarks Amarone CaCoato er husets topvin og laves kun i de bedste år. Her bliver der kælet for druerne og der spares ikke på noget. Efter presning og gæring lagres vinen nu i 24 mdr. på fad, blandt andet en del på fade af kirsebærtræ. Efterfølgende 6 mdr. på flaske. Dette er opskriften på en klasse Amarone med 16-17% alkohol! – og en smag der bare bliver ved… Den er perfekt til stege og krydrede oste eller bare som meditationsvin. Vinen bør dekanteres.

Pr. flaske v/1 stk.: 350kr
Pr. flaske v/3 stk.: 300kr

Antal

1 stk, 2 stk, 3 stk, 4 stk, 5 stk, 6 stk, 7 stk, 8 stk, 9 stk, 10 stk, 11 stk, 12 stk

Vintype

Rødvin

Smager godt til

Grillmad, Tapas

Ryd